Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2021 08:50 - Въпросът с „неваксинираните“
Автор: harisons Категория: Регионални   
Прочетен: 1679 Коментари: 0 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Преводна статия на Си Джей Хопкинс: Неваксинираните не са като евреите, а нео-нормалниците не развяват огромни знамена със свастики. Но тоталитаризмът си е тоталитаризъм, независимо с какви Големи Гьобелсови лъжи и с какви „официални врагове“ ни облъчва всеки ден. Историческият контекст и униформите се променят, но безскрупулната траектория си остава същата.

image

„Запазено само за ваксинирани“

Сега новите нормални обсъждат въпроса с неваксинираните. Какво да правели с нас? Не, не онези, които „още не са ваксинирани“. Нас, „ковидиотите“, „отрицателите на ковид“, „отрицателите на науката“, „отрицателите на реалността“. Тези от нас, които отказваме да се „ваксинираме“ когато и да било.

За нас няма място в обществото на Новата нормалност. Нео-нормалниците знаят това и ние го знаем. За тях ние сме подозрителни, все едно сме хора от друга планета. Ние не споделяме техните идеологически вярвания. Ние не практикуваме техните ритуали за лоялност или го правим неохотно, защото ни принуждават.

Ние живеем в мистериозни „конспиративни теории“. Сред тях е и „науката преди март 2020 г.“, например за „естествения групов имунитет“. Говорим еретически за „стъкмистика на смъртни случаи“, за „Швеция“, за „Флорида“ и тем подобни.

Те ни нямат доверие

За тях ние сме като чужденци. Те подозират, че се чувстваме с нещо повече от тях. Вярват, че заговорничим срещу тях, искаме да ги заблудим, да ги объркаме, да ги измамим, да покварим културата им, да навредим на децата им, да заразим безценните им телесни течности и само Бог знае какви още ужасии.

Така че те заобсъждаха необходимостта да ни сегрегират, как да ни изолират, кога да започне сегрегацията, за да защитят обществото от нас. В техните очи ние не сме нищо по-различно от престъпници. Или даже по-лошо: чума, заразно зло.

По думите на един от тях (не си спомням точно кой беше): „да се отървем от неваксинираните не е въпрос на идеология. Това е въпрос на чистота“ или нещо такова. (Ще трябва да намеря отново изявлението и да го цитирам дословно. Възможно е да съм го извадил от контекст.)

В Израел, Естония, Дания, Германия, САЩ и други Нео-нормални държави те вече задействаха процеса по сегрегация. Във Великобритания е въпрос на време. Световният икономически форум, СЗО, ЕС и други транснационални задруги ръководят и окрупняват новата система за сегрегация, която според СИФ: „ще трябва да се хармонизира от един управленски център, какъвто е СЗО, за да се гарантира, че е етична“.

Тук, в Германия, властите обмислят да ни забранят да работим извън домовете си. Вече ни е забранено да пътуваме с пътнически самолети. (Все още можем да използваме влаковете, ако се дегизираме като нео-нормалници.)

Едно село до Потсдам, по пътя за Ванзе — езерото, което може би помните от уроците по история на 20 век1 — ни забранява да влизаме в магазини и ресторанти.2 (Не съм сигурен дали ни е позволено да използваме тротоарите или ще трябва да ходим в канавките.)

В Саксония ни е забранено да стъпваме в училищата. А пък в Берлинския ансамбъл (един театър, основан от Бертолт Брехт и Хелене Вайгел, които цял живот са се борили против тоталитаризма и фашизма), ни е забранено да гледаме нео-нормални спектакли.

В САЩ ни забраняват достъп до университетите. Нашите деца нямат място в държавните училища. Новият Excelsior паспорт в Ню Йорк ще позволява на нео-нормалниците да посещават културни и спортни събития (по-нататък вероятно и барове и ресторанти), без да се опасяват, защото неваксинираните няма да бъдем допускани или ще бъдем сегрегирани в сектор „Само за неваксинирани“. Тази паспортна система е разработена от IBM — ако историята е някакъв показател, те са много добри в това — и тя беше стартирана миналия уикенд с пищни фанфари. (Добре де, технически погледнато, с Нацистка Германия е работила дъщерната компания на IBM: Deutsche Hollerith Maschinen Gesellschaft.)

А това е само началото

„Зеленият паспорт“ в Израел е образец за бъдещето, който си идва на мястото в някакъв извратен, фашистки смисъл. Когато говорим за една апартейдска държава, какво пречи още малко апартейд? Ето как изглежда това нещо…

image

Да, знам какво си мислят нео-нормалниците. Те мислят, че отново „подвеждам“ хората. И че преувеличавам. Че това не било реална сегрегация и определено нямало общо с „медицински апартейд“.

В крайна сметка (както назидателно биха ми напомнили нео-нормалниците), никой не ни принуждава да се „ваксинираме“. Ако изберем да не го направим или ни е противопоказно по медицински причини, просто трябвало да се подложим на „тест“. Знаете за какво става дума: дето ви ръгат оня 22-сантиметров тампон в синусите — до 24 часа, преди да отидем на вечеря, на театър, на спортно събитие, в музея, в университета или да изведем малките до детската площадка.

Така че резултатите от „теста“ щели да служат като заместител на „ваксиналния паспорт“! Просто го показваме на полицая, гарантиращ ковидалната покорност (разбира се, ако тестът е отрицателен), и ще бъдем допуснати да вземем участие в нео-нормалното общество, точно както ако сме се „ваксинирали“.

И в двата случая — „ваксина“ или „тест“ — властите на Новата нормалност ще са доволни, защото тези тестове и паспорти реално са само аксесоари:

Целта е да се демонстрира безмозъчна покорност

Дори да вярвате на всяка дума от нео-нормалниците, ако сте под 65 години и в относително добро здраве, е повече или по-малко безсмислено да се „ваксинирате“, освен като акт на вяра и съгласие с ковидалния култ (основополагащия камък на идеологията за Новата нормалност). Даже върховните жреци на тази „Наука“ се изповядаха, че „ваксината“ няма да спре да разпространявате „чумата“. А пък PCR тестовете са манипулативни като диагностично средство, като дори СЗО най-сетне го призна. (Можете да тествате положително и папая… но трябва да внимавате пред кого говорите за това.)

За разлика от самите „ваксини“ и „тестове“, принудителният избор между тях изобщо не е безсмислен. Не е случайно, че и двата варианта включват потъпкване на телесната ни неприкосновеност, буквално включват проникване в телата ни. В този смисъл няма значение какво има в тези „ваксини“ или какви „резултати“ покажат „тестовете“. Ритуалът е демонстрация на власт, властта на Новите нормални (тоест новото лице на глобалния капитализъм) над нашите тела да ги доминира и блудства с тях — както психологически, така и физически.

Но, мои приятели „конспиративни теоретици“, нека се владеем

Още не съм вдигнал мерника на Федералния резерв. И не мисля, че Бил Гейтс и Клаус Шваб се излежават на яхтата на Джордж Сорос и пият адренохром, докато мечтаят да изнасилват хората през носовете. Това изнасилване си е вградено в самата структура на системата. То е стандартна част от тоталитарните общества, култовете, църквите, групите за взаимопомощ и… ами изобщо в човешкото общество.

Да бъдеш задължен да повтаряш дадено действие, което има смисъл само в определена идеология, утвърждава тази идеология вътре в нас. В това няма нещо целенасочено сатанинско. Това е основен похват в социализацията.

С него социализираме децата си. Пак заради него правим сватби и кръщенета, а евреите — бар мицва. С този похват превръщат младите мъже и жени във войници. Чрез него актьорите заучават реплики и се научават да имитират чужди жестове като собствени.

Заради този похват нацистите са марширували по парадите. Пак заради него нашите „демокрации“ правят избори. Това си е церемониална магия… но темата е за друга статия.

Належащият проблем е Въпросът с неваксинираните,

този с всенародните ритуали, които се извършват и превръщат в „реалност“ идеологията на Новата нормалност, както и какво да се прави с онези от нас, които отказват да участват в тези ритуали, отказват да се отрекат от реалността на „старата нормалност“ и да сменят вярата си с новонормализма, а и този, как да се държим в обществото, без да бъдем сегрегирани, криминализирани или „диагностицирани“ като „социопати“ или с друго психиатрично смущение.

За нас — „конспиративно мислещите отрицатели на реалността“ — тази дилема е като челен сблъсък. Европа не е като през 1930-те години. Няма къде да се емигрира…

Добре де, има временно къде — в някои американски щати, които организират бунтове, и в други оазиси на „старата нормалност“, но колко дълго според вас ще просъществуват те? Вече развяват „мутиралите щамове“ и само Бог знае какво ще се случи, когато се проявят дългосрочните „странични ефекти“ от „ваксините“.

Не, за повечето от нас, гражданите по неволя на глобалната капиталистическа империя, Новата нормалност ще си остане. Така че, освен ако не обмисляме да станем едни от нео-нормалниците, ще трябва да отбраняваме позиции и да сме готови за бой.

Ще стане много грозно и лично, но наистина няма начин това да се избегне. Като се има предвид, че много нео-нормалници са наши приятели и колеги, даже и членове на семействата ни, изкушаващо е да вярваме, че „ще се осъзнаят“, че „всичко това е просто тяхна временна истерична реакция“ и че „скоро всичко ще се нормализира“.

Това обаче ще бъде фундаментална наша грешка…

много вероятно е да бъде и фатална.

Когато тоталитарните движения стигнат до тази фаза, те не спират от само себе си. Те продължават да напредват към пълното си проявление, като в крайна сметка превръщат цели общества в чудовищни копия на себе си, освен ако не се сблъскат със сериозна съпротива. В началото има „прозорец на възможности“, даващ шанс за такава съпротива.

Този „прозорец“ още е отворен, но вече се затваря и се затваря бързо. Не мога да ви кажа кой е най-добрият начин за съпротива, но мога да ви кажа, че започва с трезвото и ясно виждане на нещата. И с наричането на нещата и хората с точните думи за това, което представляват.

Нека не правим същата грешка,

която са правили други малцинства в миналото, щом са се сблъсквали с нова тоталитарна идеология. Вижте в какво са се превърнали нео-нормалниците — те може да не са такива дълбоко в сърцата си, но колективно са станали част от едно движение, което ги контролира. Те не са рационалните индивиди, каквито може да са били някога.

Преди всичко опитайте да предвидите накъде води всичко това. Там, докъдето водят всички тоталитарни движения. (Вижте напр. „Те мислеха, че са свободни — германците през 1933-45“ на Милтън Майер.)

Та, неваксинираните не са като евреите, а нео-нормалниците не развяват огромни знамена със свастики. Но тоталитаризмът си е тоталитаризъм, независимо с какви Големи Гьобелсови лъжи и с какви „официални врагове“ ни облъчва всеки ден. Историческият контекст и униформите се променят, но безскрупулната траектория си остава същата.

Днес нео-нормалниците ни предоставят един „избор“: 1) да се подчиним на тяхната идеология за Новата нормалност или 2) социална сегрегация. А какво — мислите — са планирали за нас в утрешния ден?

Автор: Си Джей Хопкинс

Превод: Иван Стаменов

Източник: Consent Factory




Гласувай:
22



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: harisons
Категория: Регионални
Прочетен: 832373
Постинги: 248
Коментари: 403
Гласове: 5498
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031