Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2021 07:01 - © Отново удар в гърба Му
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1535 Коментари: 6 Гласове:
12

Последна промяна: 03.04.2021 12:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
03.04.2021г.

     Отново броени дни преди изборите у нас. На 30-ти март Държавният департамент :
image
публикува "Доклад как страните са спазвали през 2020 година правата на човека", в който не сме пропуснати и ние – "Доклад за 2020 година за спазване правата на човека : България" :

               Служители на силите за сигурност извършиха някои злоупотреби – насилствено отношение от страна на полицията; произволни арести; сериозни проблеми със съдебната независимост; сериозни ограничения върху свободното изразяване, включително медийна цензура, насилие и заплахи от насилие срещу журналисти и корпоративен и политически натиск върху медиите; връщане на бежанци или лица, търсещи убежище; сериозни корупционни действия; престъпления, включващи насилие или заплахи с насилие над роми; насилие над деца; престъпления, включващи насилие или заплахи за насилие, насочени към лесбийки, хомосексуалисти, бисексуални, транссексуални и интерсексуални лица.
Докладът съдържа седем раздела, всеки от които с букви, засягащи конкретни теми.
Раздел 1-ви, буква С – на 10 юли полицията бие и задържа Димитър Педев за хулиганство по време на антиправителствен протест в София, като твърди, че ги е провокирал. Педев, който твърди, че е минувач, а не протестиращ, се чувства зле в затвора и е преместен в болница, където майка му съобщава, че го е намерила "с хематом и мозъчно сътресение, прикован към болнично легло с белезници ... дори краката му".
               През февруари 30-годишният Николай Илков заяви, че полицията в София го е спряла в колата му, проверила е документите му, проверила го е за алкохол и наркотици и е претърсила автомобила му за оръжия и наркотици. Илков преминал проверките, но отказал да влезе в патрулната кола за проверка на бельото и чорапите му. Патрулните служители тълкуват отказа му като агресия и трима полицаи го държат, докато друг го бие, оставяйки го с кръвоизлив и счупен зъб.
Буква Е – В интервю за Der Spiegel на 7 септември председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов заяви : "Висшият съдебен съвет, съдебният орган за самоуправление ... се състои главно от политически назначени и контролирани членове. Следователно ще бъде справедливо да се каже, че най-важните части на българската съдебна система са под политическо влияние и могат да бъдат корумпирани".
Раздел 2-ри, буква А – Бизнесменът и депутат от Народното събрание Делян Пеевски, който официално притежава пет вестника, нееднократно използва контрола си върху каналите за разпространение на печатни медии и приходите от реклама, за да осигури положително отразяване на свързани политически актьори и главния прокурор.
               На 17 март трима маскирани мъже нападнаха видния разследващ журналист и главен редактор на вестник "168 часа" Слави Ангелов пред дома му, биха го жестоко и му нанесоха наранявания.
Буква В На 10 юли полицията е грабнала и сложила белезници на протестиращия студент по право Евгени Марчев и го е влачила зад колона, където четирима служители са го били.
               Властите продължават да отказват регистрация на етнически-македонски активистки групи като Обединената македонска организация-Илинден, Обществото на потиснатите македонци, жертвите на комунистически терор и Македонския клуб за етническа толерантност в България.
Раздел 4-ти – Корупция и липса на прозрачност в управлението – Страната "все още няма солидни криминални резултати от конкретни случаи на корупция на високо ниво".
               правителството не прилага ефективно закона и длъжностни лица във всички клонове на правителството практикуват безнаказано корупционни практики. Има съобщения за корупция в правителството, включително подкупи, конфликт на интереси, сложни схеми за присвояване, нарушения на обществени поръчки и търговия с влияние.
И нито дума за чекмеджета, пачки с банкноти, кюлчета злато и къща в Барселона!
               През юни Фондът за борба с корупцията на НПО съобщи, че от 40 громки разследвания през последните пет години срещу бивши министри, заместник-министри, членове на Народното събрание и магистрати, които той е наблюдавал, само три са довели до осъдителни присъди, в резултат на които има две условни присъди и една глоба, докато седем дела завършват с оправдателна присъда, пет дела са в процес на обжалване, а останалите са предимно в несигурен статус.
               През септември прокурор повдигна обвинение срещу бившия шеф на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев и трима други служители на агенцията за получаване на подкупи и търговия с влияние за подпомагане на чуждестранни граждани при получаване на паспорти на страната. Харалампиев и първият секретар на агенцията също бяха обвинени в различни видове злоупотреби. Към декември съдът не беше насрочил процес.
До изборите няма и да бъде насрочено дело!
Раздел 6-ти – През март Комитетът на ООН за премахване на дискриминацията срещу жените идентифицира увеличен брой случаи в страната на "антиджендър дискурс в публичното пространство, обществена реакция във възприемането на равенството между половете и мизогинистични изявления в медиите, включително от високо класирани политици".
               Министерството на образованието изчисли, че поради липса на достъп до подходящи устройства или интернет 35 000 деца не могат да участват пълноценно в образованието, след като пандемията COVID-19 принуди училищата да преминат към онлайн обучение през март.
               През юли видео, публикувано в социалните мрежи, показва как 32-годишна жена от Перник бие жестоко тригодишната си дъщеря, "защото баща ти не те обича, той не обича и мен". Майката сама го е записала, за да "накаже" бащата. Властите настаниха детето в дом от семеен тип и повдигнаха обвинение за домашно насилие срещу майката.
               През януари 2019 година прокуратурата започна разследване срещу членове на медицински експертни съвети за измама на системата за социално подпомагане в страната, като одобрява "фалшиви пенсии за инвалидност". Към октомври 2020 година разследванията продължават.
               На 14 май четирима души на възраст между 16 и 20 години нападнаха 15-годишния ром Стефан Стефанов близо до училище в Лясковец, докато той беше на път за местен магазин. Впоследствие Стефанов заяви, че е загубил съзнание след първия удар и само си спомня, че се е събудил по-късно в парк.
               През септември Комисията за защита от дискриминация започна разследване на публикации в социалните медии, в които се твърди, че хотел "Хевън" в Слънчев бряг е поставил табели, в които се казва, че плувният басейн е предназначен само за "бели хора" и провъзгласява "Белите животи имат значение".
               Социалната непоносимост към лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и интерсексуални лица (LGBTI) продължава да съществува.
               На 27 септември група от около 30 тийнейджъри, които имали за цел да "прочистят" гейовете и лесбийките, нападнали момчета и момичета, които те възприели като гей или лесбийки с яйца, брашно и удари в градската градина в Пловдив, крещейки хомофобски обиди.
               На 5 август вандали унищожиха плакати от изложба, озаглавена "Заедно е супер", която беше инсталирана часове по-рано на Моста на влюбените в София като част от Летния фестивал на равните права. Плакатите съдържаха снимки на ЛГБТИ, глухи и ромски лица и предоставиха информация за техните общности и дискриминацията срещу тях. Властите не предприеха нищо в отговор.
Раздел 7-ми, буква А Правителството не прилага ефективно трудовото законодателство и наказанията за нарушения не са съизмерими с тези по други закони, свързани с отказ на граждански права.

https://www.state.gov/reports/2020-country-reports-on-human-rights-practices/bulgaria/



Тагове:   България,   пловдив,   Перник,   Лясковец,   алкохол,   министър,   полиция,   доклад,   корупция,   наркотици,   насилие,   прокурор,   Държавен департамент,   София,   роми,   НПО,   Съединени щати,   3 април,   Висшият съдебен съвет,   Държавната агенция за българите в чужбина,   Лозан Панов,   вестник 168 Часа,   der spiegel,   ЛГБТИ,   Върховния касационен съд,   Министерството на образованието,   Covid 19,   Доклад как страните са спазвали през 2020 година правата на човека,   Доклад за 2020 година за спазване правата на човека България,   Бизнесменът и депутат от Народното събрание Делян Пеевски,   Обединената македонска организация-Илинден,   Обществото на потиснатите македонци,   жертвите на комунистически терор и Македонския клуб за етническа толерантност в България,   Обединената македонска организация Илинден,   Комитетът на ООН за премахване на дискриминацията,   хотел Хевън в Слънчев бряг,   Моста на влюбените в София като част от Летния фестивал на равните права,


Гласувай:
12


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Хубавото е, че Бойко пак ще спечели
03.04.2021 10:29
изборите.
цитирай
2. kvg55 - До 1. apostapostoloff
03.04.2021 10:32
Де бой, де!
цитирай
3. mt46 - А утре
03.04.2021 12:42
може да има и шут в задника му...
цитирай
4. leonleonovpom2 - Пустоле, само ХУБАВО или много хубаво!
03.04.2021 14:59
Тия, дето са на високо, книги не четат защото те всичко знаят! Това не го ли знаеш?
Ако му се навираш много на такъв с книгите си, пращаш му например в пет сутринта съобщение , да отиде в " Хеликон" да си купи стотната ти по ред книга, ефектът за тебе няма да е никак ХУБАВ!
Това ,дето си написал за ланския сняг, важи и за книгата ти! Той такива книги е чел, дето и не си сънувал, със златни листа и корици! Не като твоята, от рециклирана тоалетна хартия? И му я навираш в носа, да му вони?
Така, че с книгите внимавай с такива хора, да не ги ядосаш!
Те са много по- интелигентни от тебе и последиците за тебе няма да са никак ХУБАВИ Най- малкото е, да чистиш нужника в новото НС!
Ще видиш, кое е хубавото, но тогава!
цитирай
5. kvg55 - До 3. mt46
03.04.2021 18:12
Едва ли!
цитирай
6. kvg55 - До 4. leonleonovpom2
03.04.2021 18:16
Хубаво било, казва Постоль.
На такива като него, при всяка власт им е хубаво.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755110
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031